Julafton

Igår var det ju den berömda julafton nog för att den firas idag den 25e här nere, Så firade vi den igår som man ska göra och detta gjorde vi med ett underbart klassiskt svenskt julbord  hemma hos Christin och med alla andra släcktingar från Australien :) . Det var en riktigt trevlig jul och tomten kom hela vägen ut till oss också men nog saknade man folket där hemma med ;)


Kusinerna här ifrån Australien och tomten ;)


Idag blir det nog en hemma sittar kväll, för allt är ju stängt ute idag men det är massa bra film på tv idag så det blir nog inga problem. Och min fot känns mycket bättre nu

Dan före dan!

hmm ja idag är det 1 dag kvar till julafton och utanför är det 40 grader varmt ;)
ja inte så lätt att komma in i julstämmning men idag var jag iaf på köpcentret och försökte julhandla lite,
jag hade en plan om att köpa något till mig själv men jag har nog inte varit snäll nog för jag hittade inget :(

annars flyter dagarna på ganska lätt här borta inte så svårt kanske när man får njuta av Ingbritts goda husmanskost
och Hasses hemgjorda öl. Ja inget att klaga över där och ricktigt trevligt sällskap ger de också, Har suttit och lyssnat till Hasses historier om hans ungdom och de resor han gjorde både spännande och intressant.

Utöver det har jag även fått tag på en väldigt fängslande bok som lyckas hålla mig uppe under nätterna, the magician heter den och följer i andan av sagan om ringen triologin. vet dock inte om den finns i sverige tror inte det iaf ;)



Ne ha nu en riktigt god jul så ska jag upplysa er om min lite senare kanske redan imorgon;)  HOHOHO!!

Bundaberg-Brisbane-Melbourne

JA nu har vi jobbat en del i Bundaberg. Vi började med att odla sötpotatis i 3 dagar.
Detta var ganska lätt jobb men påfrestande för ryggen och inte det smidigaste i värmen!
efter detta plockade vi zuccinies och detta var nog bland det värsta jobb jag gjort stressigt tråkigt och väldigt påfrestande för ryggen men efter några dagar blev jag bucket boy då jobbar man på lastbilen och plockar upp alla hinkar med zuccines. detta gick ganska bra om bortser ifrån att jag vrickade foten när jag hoppade av lastbilen....
inte kul kom in till sjukhuset och de sa att jag inte kunde jobba på en vecka.

men hostellet som vi bodde på hade vi väldigt roligt på och träffade massa nya vänner från frankrike tyskland indien mm så på kvällarna var det fest och for 5 dollar per ölkanna var det inte så svårt hehe

Men men efter skadan beslutade jag mig för att lämna Bundaberg och ta mig tillbax till melbourne. inte det lättaste att göra på kryckor och ensam med en stor backpack men det gick. Så tog bussen till Brisbane som första stopp.
Var ju tvungen att hälsa på vännerna där med och festa lite med CJ och gänget riktigt trevligt. och fick bo hos Cjs föräldrar och äta hemlagad mat GOTT!
och fick även skjuss till Flyplatsen där man njöt av en god pint och studerade de andra resinärerna och kom fram till att jag tycker väldigt bra om flygplatser.

Jag landade ganska sent i Melbourne och blev uppmött av Hasse och Ingbritt som var vänliga att ta tillbax mig ;)
så nu bor jag i husvagnen igen har precis klipp gräset och avnjutit en av hasses hembryggda Öl :)
så nu får jag iaf fira jul på ett vettigt sätt med svensk julmat och det som tillkommer.

taget på vårat första besök i Brisbane

dygnat

japp nu har vi suttit uppe en hel natt for att fa jobba men d fick vi ej:) sa far ta och sitta ute inatt igen det e ganska trevligt faktiskt och varan AC ar anda trasig sa gar knappt att sova i vart rum men men battre an bilen iaf hehe..

maste ju tjana lite cash nu sa man kan kopa massa fina julklappar till sig sj men jag undrar om det kommer bli en riktig jul nu nar man inte har en full nicklas till tomte det kommer kannas tomt men jag ska dricka nagra glas till din sanna tomte ara !

annars flyter tiden sakta forbi och varmare blir det varje dag:P och vi har fatt lite nya vanner med Jesus fran mexico och Sandra fran Frankrike ! de 'e nice  we3ll see ya later XOXO

Bundaberg

Tjo nu har vi sagt upp oss fran jobbet och dragit till bundaberg ist dar vi ska knega pa som fruktplockare.
vi bor pa ett riktigt sketet sletet hostel for 190 dollor i veckan vilket ar satans dyrt men man maste bo har om ska fa jobba tack vare deras lilla maffia system de har.... Fast vi klagar inte sa mycket folket har ar ricktigt trevliga idag var pa stranden med en tjej fran frankrike en snubbe fran mexico och en till vars land jag inte kan ta till minnes men gott var det att ta sig till det efterlangtade havet. det gick ju tyvar inte att bada i Brisbane:(
Men nu vantar vi och hoppas pa att vi ska fa jobba pa mandag som lovat man vet dock inte sakert vadret kan forstara en hel del :S
jag har dock inte tre teckning har sa kommer inte hora av mig lika ofta men jag har numera fritt internet dock bestar detta av 2 datorer och det ar inte ofta de ar lediga och sa ar de sloa som F$#*%!N . for er som saknar bilder och liknande finns de ute pa facebook :)


Maste erkanna att jag som har svart att komma i julstammning hemma kmr ha ett helvete har det anda julinspererande ar all uttjatad julmusik pa kopcentrumen eller de overpyntade husen i alla mojliga farjer...vet inte om de forsoker efterapa Amerikanare eller zegenare..

och haromdagen dan innan vi lamnade Brisbane sa hittade vi en jatte fin picknic plats dar vi tankte sova overnatten den precis igemte en stor flod som sag badvanlig ut vi visste ju att det inte fanns nagra krokodiler sa langt ner men fragade ande en Grekisk fiskare om det var badvanligt vatten han sa ja sa vi hoppa i svingade oss fran ett rep ut i vattnet och hade kul i ca 2 timmar. och nar vi gick upp satt det nagra andra fiskare dar ist som fragade om var dumma i huvvet! Det fanns tydligen massa stingrocker dar och Bullsharks som inte ar kanda for sitt trevliga betende:) men kul hadde vi ju iaf.


ta hand om er dar hemma och maste saga att det ar skont att slippa allt julstok med presenter och allt

RSS 2.0